S Haugland 7294

Idegrundlag - Detaljerne tæller

Helt fra starten har Haugland fokuseret på udelukkende at bruge naturmaterialer. Der lægges vægt på at alt tøjet skal være funktionelt og behageligt at have på – man skal kunne ånde, og det samme stykke tøj skal kunne bruges i mange forskellige sammenhænge, fra job til fritid og fest.
 
Dette koncept understreges af et meget bevidst farvevalg. Hørtøjet skal være tidløst, og produceres derfor også primært i naturfarver som brun, råhvid, sort og hørfarvet. Dog sniger der sig alligevel af og til en enkelt ekstra farve med – men de førstnævnte er basis i næsten alle dessiner.
 
Der produceres udelukkende i hør, uld, bomuld, silke og en lille smule viscose. Tilbehør som knapper er holdt i ben, horn eller træ. Den overordnede holdning til farver og materialer stiller store krav til designet, og derfor ser Haugland det som ekstra vigtigt at fokusere på smukke detaljer og kombinationer. Finishen er altid helt i højsædet, og det gælder både pasform og slutkontrol.

Alt tøj fra Haugland er designet, farvet og syet i Europa. Hermed kan vi ved selvsyn kontrollere, at der produceres under ordnede forhold, og at indfarvningen sker uden brug af de giftige AZO farvestoffer eller formaldehyd. Alt sammen noget som er med til at give en bæredygtig produktion, og som tiltaler vores sociale ansvarlighed.

Detaljerne tæller!

Det klassiske udtryk og de naturlige materialer stiller rigtig store krav til designeren, så der hele tiden opnås nye ideer og udtryk inden for lige præcis denne niche i tekstil markedet. De relativt få farvekombinationer gør desuden, at der bliver lagt ekstra vægt på mange smukke detaljer, så som broderier, benknapper og snit, som på hver sin måde er med til at give tøjet det klassiske og samtidigt moderne udseende.